Всем доброго дня! За 5 лет работы с оборудованием EFT могу сказать, что приемники, в зависимости от ценовой категории, можно выбрать под любой вид геодезических работ. От работы в простых условиях до самых сложных. Особенно произвел впечатление недавно приобретенный комплект EFT M4 на плате TRIMBLE BD990 с установленной прошивкой PRO RTK. Это просто зверь - машина! В любом месте, лес, высотная застройка, получаешь качественное фиксированное решение без простоя. Дороговато, но оно того стоит!
Огромная, постоянно развивающаяся сеть базовых станций EFT CORS, получаешь поправки куда бы ты не поехал, это большой плюс.
Техническая поддержка всегда на связи, позвонил - проблема решается тут же, спасибо вам ребята.
Отдельное спасибо Кузьмину Василию за внимательность, человечность и профессионализм.
Herkese iyi günler. EFT TS1 aracına (en son sürüm V3.04G'NİN bellenimi) 3 ay sahibim. Aniden kimin ilgileneceğini kendi fikrimi paylaşmak istiyorum.
Bundan önce kullanımdaydı: Trimble M3(eski), Leica TCR407, TS06, Sokkia rx550, cx102, ım52.
Hoşuna giden şeyden.
Fiyat ve beyan edilen özellikler.
Kasanın yüksek kaliteli montajı (yağmurda çalıştı, sürekli toz. Bakalım soğukta nasıl çalışacak)
LED göstergesi (750 m mesafeye kadar geri saydım, daha fazla denemedim), sorunsuz bir şekilde karanlık bir yüzeye geri sayıyor (genellikle su yalıtımından çıkarmanız gerekiyor)
Lazer çekül
İki ekran (ekran net, okunabilir, parlaklık ayarlanabilir)
Sezgisel menü, Leica ts'ye çok benziyor
EFT'DEN olanlar için destek. You tube, rutube'da, VK'DA tüm çalma listeleri var (cihazla çalışma talimatları) çok kullanışlıdır.
Normların lazer işaretçisi (Sokkia'dan daha kötü değil)
Sabitleme vidaları (Trimble M3'teki gibi, onlara kuzu dedik :)), beğendim.
Sınırlı sayıda proje değil. (Yalnızca cihazın hafızasıyla sınırlıdır, 4 GB + flash sürücüdür)
Şimdi alışmam gereken bir şeyden.
Sabitleme, kılavuz vidaların yeri
Kılavuz vidaların çok uzun bir stroku yoktur ve çok geniş bir tutuşu yoktur.
Odaklama halkası, aynı zamanda Kremalieradır, tespit dürbününün göz merceğinin koruyucu muhafazası ile neredeyse aynı düzlemde yer alır. Başlangıçta bükmek Sokkia'dan daha zordur.
Çapraz nozulu yerleştirin - tefle dans edin. Ancak teknik destekte, yeni sürümlerde Sokkia'ya benzediğini söylediler, şimdi açıklığa kavuşturmanız gerekiyor.
Sahada çalışma algoritması.
Ters serifte, cihaz hafızaya tespit edildiği noktaları yazar. Başlangıçta dosyayı (GROS veya kurucu) tıkamamak için, tespit edeceğim, çekim yapacağım bir çalışma projesi oluşturuyorum. Serif yaparken, cihaz herhangi bir projeden bilinen koordinatları almanızı sağlar. Sonra çekim dosyasını bir metin düzenleyicide temizliyorum.
Genel olarak, birkaç gün içinde her şeye sorunsuz bir şekilde alıştım. Eksilere yazamıyorum.
Şimdi yazılım hakkında.
1) Bilinen bir istasyon ve bir nokta ile serif tüm normlardır.
2) Ters serif de normdur, noktayı ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz. Her nokta için doğruluğu gösterir.
İki çevrede serif işlevi işe yaramadı, bence haritacıların yüzde 90'ı bir çevrede tespit ediliyor.
Ancak iki çevrede çekimi beğenmedim, cihazın kendisi sağ ve sol daireler arasındaki ortalamayı belirliyor, protokolde iki ölçüm yerine bir tane çıkıyor. CREDO dat'ta işlerken bu uygun değildir, devre dışı bırakmanın bir yolu yoktur (kötü alım)
Sahada her şey net bir şekilde çalışıyor. Cihaz hızlı, hızlı açılıyor, hızlı bir şekilde geri sayıyor. Tüm normlar. Sorunsuz bir şekilde doğaya çıkmak, çekim yapmak da öyle. Temel çizgi, yay vb. Prensip olarak, her şey Sokkia'nınkine benzer (onunla karşılaştırıyorum çünkü son 5 yıldır onun için çalıştım).
Nüanslar: Gözcüler kodlanabilir, bununla ilgili bir sorun yoktur. Ancak cihazın bir kayma işlevi vardır (bu, mesafeyi aldığınız ve daha sonra açıyı çevirdiğiniz zamandır. Genellikle topografyada direkleri, ağaçları vb. Çekerken kullanılır) Bu nedenle, KOD satırı orada değildir. Bu gözcü, cihaz protokolüne KOD olmadan kaydedilir. Can sıkıcı ama ölümcül değil.
Filme alınan gözcüyü silebilirsiniz, ancak adını, askının yüksekliğini, kodunu değiştiremezsiniz. Yeni ürün yazılımında düzelteceklerini söylüyorlar.
Verileri bir USB flash sürücüye aktarın.
Sadece koordinatlarda çalışanlar için sorun yok. Ancak açılarla ve mesafelerle çalışırsanız, cihazı oluşturan protokolle bir söve vardır. Açıklıyorum. Cihaz protokolün belleğine her şeyi yazar (koordinatlar, açılar, mesafe, askının yüksekliği, alet, kod). Bu bir artı. CREDO DAT 3.0'daki gidişatı eşitliyorum, cihazın sunduğu tüm protokol formatları arasında sadece SDR benim için uygun. Ve işte bu, istasyonun SDR cihazının formatını yazmıyor, buna göre CREDO DAT 3.0 hiçbir şeyi sökemiyor. SDR33 formatı zaten daha iyi, ancak bazı nedenlerden dolayı tüm istasyonlar aynı isimle gidiyor. Bu söve basitçe çözülür. Ham protokolde istasyonların isimlerini kendin değiştiriyorsun. Ayrıca CREDO DAT 3.0 bunu sorunsuz bir şekilde anlar ve çalışabilirsiniz. GSI gibi başka protokol formatları da var, belki onlarla ilgili tüm normlar var, ben anlamadım.
Verileri cihaza aktarın.
Autocad'den koordinatların içe aktarılması, Berdyugin'in yardımcı programı aracılığıyla (ÇALIŞMALARI için ona ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM) THT formatında gerçekleştirilir, ancak cihaza yüklerken bir söve de ortaya çıktı, belki de sadece bende var. Sorun bu- bu dosyayı cihaza attım, cihaz onu anladı. Her şey yolunda. Ama aniden bu projeye birkaç nokta daha eklemem gerektiği ortaya çıkıyor. Berdyugin yardımcı programı aracılığıyla yeni bir TXT dosyası oluşturuyorum, onu cihaza atmak istiyorum, daha önce koordinatların artık alakalı olmadığı projeyi cihazdan sildim, projeyi yeniden oluşturdum. Cihaza içe aktarma başlar ve tüm noktaları değil, yalnızca ilk kez indirilenleri içe aktarır. Hem dosyanın hem de projenin adını değiştirdim, yardımcı olmadı. Farklı bir şekilde kazanmayı başardık. GeoTerminal programı aracılığıyla TOPCON GTS-7 formatına dönüştürdüm (aynı THT'YE benziyor, ancak farklı) ve cihaz onu THT olarak tanıdı ve her şeyi normal şekilde içe aktardım.
Ve son olarak.
Cihazdan bir kablo veya bluetooth üzerinden atarsanız, protokol formatına htf denir. Her şeyi yazıyor ama bu konuda ne yapacağını biliyor. CREDO DAT 3.0 onu tanımıyor, sadece koordinatları ondan Autocad'e atmak da işe yaramıyor, temizlemeniz gerekiyor.
Cihaz, Surveyor programı ile bluetooth'u iyi bir şekilde birleştiriyor, bu, bilen ve ilgilenen varsa.
Sonuç.
Genel olarak cihaz iyidir, hem inşaat hem de topografya için almaya değer.
M1 ekipmanını çok uzun zaman önce satın aldılar, ancak her şey düzgün çalışıyor (ptf ptf ptf) ve hiçbir zaman başarısız olmuyor. Yardım hattındaki adamlar her zaman tavsiyede bulunacak ve "nereye kurcalanacağını" söyleyecekler. Üslerin gelişimi için özel teşekkürler. Kendim Tula bölgesinde çalışıyorum (bu arada bölge temsilcisi Kiril'e teşekkür ederim) ve bu bölümdeki ilerlemenin iyi gittiğini fark etmeden edemiyorum, bu yüzden devam edin. Hızlı doğrulamalar ve alıcılar için bağlantıda indirim yaptığınız için teşekkür ederiz =).