Karolin adında bir kadın, glütensiz kılığında buğday unundan yapılan normal ekmeği 2.000 dram karşılığında satıyor.
Geçen gün mağazaya ilk kez girdik ve Karolin bize mağazada sunulan çeşitli ürünlerden bahsetmeye başladı – yağlar, unlar, şampuanlar, sabunlar vb. Konuşma sırasında vegan glütensiz ekmek de sattıkları ortaya çıktı. Ekmeğin bileşimi sadece aralarından seçim yapabileceğiniz un (badem, keten tohumu, ceviz veya ayçiçeği tohumu) ve guar sakızı içerir. Ancak sipariş vermeniz ve hazır olanı almak için birkaç saat sonra yaklaşmanız gerekir. Ertesi gün badem ve keten unu karışımından ekmek siparişi verdik, geldik, parasını ödedik ve torbadaki ekmeği aldık. Evde bunun buğday unundan yapılan en yaygın beyaz ekmek olduğunu keşfettiğimde ne kadar şaşırdım. Tabii ki, bunun hakkında hemen vatsapp'a Karolin'e yazdık, ancak bunun sıradan ekmek olduğunu inkar etti ve kanıt olarak, bu ekmeğin «Glutensiz» yazılı bir fotoğrafının olduğu birinin ınstagram hikayesinden bir ekran görüntüsü attı (fotoğrafı ekliyorum). Fotoğraftan bile bu ekmeğin ne kadar havadar olduğunu ve rengin badem ve keten unu için hiç karakteristik olmadığını görebilirsiniz. Üstüne sıradan buğday unu bile serpilir. Tadı, kokusu, görünümü sıradan beyaz ekmekle tamamen aynıdır. Buğday ekmeğini badem ekmeğinden ayırt etmemek için kim olmanız gerektiğini bilmiyorum.
Buraya gelip bu kadından bir şeyler almanızı tavsiye etmiyorum, insanları aldatıyor!