İncil Ülkeleri Müzesi, Kudüs'te, aralarında eski Mısırlılar, Kenanlılar, Filistliler, Aramiler, Hititler, Elamlılar, Fenikeliler ve Perslerin de bulunduğu İncil'de adı geçen halkların kültürünü araştıran bir müzedir. Birçoğunun varlığı sona erdi, diğerleri tanınmayacak kadar değişti. Ancak hepsi ortak köklerle birleşiyor.
Müzenin amacı bu halkları tarihsel bağlamda ele almaktır. Müzenin 1987 yılında kurulmasından bu yana toplamda 2.500'den fazla antik buluntu toplanmıştır. Müze, Givat Ram'daki Müze Sırası'nda, İsrail Müzesi, İsrail Ulusal Arkeoloji Kursları ve Blumfield Bilim Müzesi arasında yer almaktadır.
Müze, 1992 yılında Eli Borowski tarafından kişisel koleksiyonunu barındırmak için kuruldu. 1981'de Kudüs'e yaptığı gezi sırasında bir handa tanıştığı bir kadın olan B. Weis, başlangıçta planladığı gibi Kanada'da bir müze kurmak yerine koleksiyonunu İsrail'de barındırmasını tavsiye etti. Weis, Kudüs belediye başkanıyla görüşmesine yardım etti. Borowski onun tavsiyesine uydu ve İncil Ülkeleri Müzesi'ni inşa etti. Çift sonunda evlendi.
Ana galeri yüzlerce eseri gösteriyor: antik belgeler, putlar, madeni paralar, heykelcikler, silahlar, seramikler ve eski Yakın Doğu'nun her yerinden mühürler.
Duvarlardaki kısa makalelerde pek çok konu ayrıntılı olarak ele alınmaktadır (örneğin, alfabenin kökeni, mumyalama, İbrahim'in yolculuğu).Müzede ayrıca Kudüs'teki antik yerleşim yerlerinin, Ur'daki Ziggurat'ın ve Giza'daki piramitlerin maketlerini de gösteriyor. Müzenin ana odağı eski Yakın Doğu medeniyetlerinin tarihi ile ilgili olsa da, rehberler ziyaretçilerin dikkatini sergilerin altındaki İncil ayetlerine çeviriyor.Ana galeri kronolojik sırayla 21 bölümden oluşmaktadır.
Çok heyecan verici ve bilgilendirici bir müze. Çok fazla yeni ve ilginç şey öğreneceksin. Eve dönüş yolculuğu boyunca izlenimler yeterli olacaktır. Mümkünse konuyla ilgilenen herkese müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederim!