Periyodik olarak buradayız, çünkü burası şehrin merkezi. Anıt çok ilginç bir mimariye sahiptir. Buradan yürüyüş için uzun sete gidebilirsiniz. Daha önce, bu saatlere ulaşmadan önce bir rıhtım vardı, şimdi elbette deniz biraz daha alçakta. Yakınlarda cami var
Güzel meydan ve kule. Ama hepsinden iyisi, setin kendisi. Uzun, şık, ekipman. Yeterli zaman yoktu, yolculuktaydılar. İzmir'in kendisi de çok hoşuna gitti. Türklerin bir sözü olduğunu söylüyorlar - İstanbul'da çalışmanız, Bodrum'da dinlenmeniz ve İzmir'de yaşamanız gerekiyor. Öyleyse gidin, pişman olmayacaksınız))
Güzel bir meydanı olan kule, buradan pazar başlıyor ve feribotlardan biri buraya yanaşıyor. Güzel, buradan tohum satın alarak kuşları besleyebilirsiniz. Yakınlarda simit (Türk simit) satın alabilirsiniz. Çok lezzetli.
Piyasada ucuz sahte ürünlerden markaların resmi mağazalarına kadar her şey var.
Konak kent bölgesinin merkez meydanında yer alan saat Kulesi, Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olan İzmir'in sembolüdür.
Kulenin kendisi alçak (yüksekliği 25 m) ve çok eski değil (1901 yapımı). Bu şenlikli, tamamlayıcı yapı, 1923'te Cumhuriyetin ilanına kadar Osmanlı imparatorluğu'nun ihtişamının bir kalıntısıdır. ve padişahlık kurumunun inkarcılığı, o zamanlar ciddi günlerde tebrikleri ve hediyeleri hala kabul ediyordu (kulenin tepesine monte edilmiş saat mekanizması, tahta çıkan yeni Osmanlı padişahına 120 yıl önce Alman imparatoru tarafından sunuldu).
Saat kulesi grimsi renktedir, ancak güzel dekorasyon unsurlarıyla çok zarif ve cömertçe zenginleştirilmiştir: Mağribi kemerleri (bunlar genellikle doğu ile ilgili çizgi filmlerde çizilir), bol taş kakmalar, oyulmuş sütunlar, kubbeler, çeşmeler, tam zamanı yansıtan 4 taraftan kadranlar. Tüm mimari detaylar küçük, kompakt, ustalıkla yapılmış.
Saat Kulesi bu kadar dikkatli bir şekilde korunmamış olsaydı ve meydanın boş alanıyla çerçevelenmemiş olsaydı, muhtemelen modern binaların büyükleri arasında kaybolacaktı, ancak geçmişin mimari mirasını doğru bir şekilde koruyan şehir inşaatçılarına bravo. Yakınlarda, meydanın kenarlarında beyaz renkli heybetli bir bina var - modern yönetim, cami (Saat Kulesi gibi Osmanlı tarzında da) ve diğerleri.diğerleri, yakınlarda büyük çeşmeler var. Meydandan geçtikten sonra ticaret sıralarına giriyorsunuz - "Çarş"- çok eski zamanlardan beri ticaretin canlı olduğu bir yer.
Ege Denizi Körfezi'nin bir kıyısından diğerine giden feribotla İzmir'in Bornova ilçesinden seyahat ettik, Konak su istasyonuna indik, ardından ortasında İzmir'in ünlü Saat Kulesi'nin bulunduğu merkez meydana basamaklı geniş platformlar halinde yürüdük. Etrafta pek çok insan var: işlerine acele eden vatandaşlar, yürüyen turistler ve çocuklu dadılar, çok sayıda güvercin atmaya alışılmış mısır taneleri satıcıları. Güvercinler, Saat Kulesi gibi buranın da bir işaretidir.
Milyonlarca insanın hayran olduğu şeyleri kendi gözlerimizle görmek her zaman ilginçtir.