Yafa Kapısı. Aslında, ne eklemek ne de azaltmak. Tesis 2000 yıldan daha eskidir. Tabii ki, defalarca yeniden inşa ettiler, ancak yine de - duygular unutulmaz.
Yafa Kapısı, Kudüs'ün Eski Kenti'nin en ünlü ve en işlek kapısıdır ve Hıristiyan ve Ermeni mahallelerinin ana girişidir.İçlerinden araçların ve yayaların ana akışını takip ediyorlar, onlardan Eski Şehirde yürüyüş yapmak en uygunudur.
Yafa Kapısı, Akdeniz'in Yafa limanına giden batı yolunun (dolayısıyla adlarının kökeni) ve Beytüllahim ve Hebron'a giden güney yolunun en önemli kavşağında yer almaktadır. Bu iki yol, bugüne kadar Kudüs'ün merkezi arterleridir.
Yafa Kapısı'nın ötesindeki küçük meydan, Hıristiyan ve Ermeni mahallelerini sınırlandırıyor. Meydanın sağ tarafında Davut Kulesi (şimdi Kudüs Tarihi Müzesi) bulunmaktadır.
1898'de Kaiser Wilhelm II'nin Kudüs'ü ziyareti sırasında Osmanlı makamları, Yafa Kapısı'ndaki sur duvarının bir kısmının yıkılmasına ve imparatorun arabasıyla şehre engelsiz girebilmesi için Davut Kulesi'ndeki hendeğin bir kısmının doldurulmasına karar verdiler.Bu arada, 1917'de İngiliz General Edmund Allenby, şehre saygının bir işareti olarak ve Kudüs'ü ziyaret eden Kaiser ile karşılaştırılmaktan kaçınmak için Yafa Kapısı'ndan yürüyerek Eski Şehre girdi. Bu boşluktan Eski Şehir ile Yeni Şehir arasında bugüne kadar karayolu bağlantıları yapılmaktadır.
Şu anda Yafa Kapısı'nın yakınında turistler için bir yeraltı otoparkı var.Yafa Kapısı'ndan Eski Şehrin iki ana pazarından biri başlıyor.
Burada olmalısın, burada yürümelisin, burada görmelisin ve hissetmelisin...Kudüs'ün kendisinin ruhu...
Kudüs'ün Eski Kenti'ne erişebileceğiniz 4 kapıdan biri Hıristiyan Mahallesi'ne. Yakınlarda Davut Kulesi var. Yafa Kapısı'ndan Rab'bin Diriliş Tapınağı'na 10 dakikadan fazla yürümeyin. Yafa Kapısı'nın yanında Imperial Hotel ve Mamilla'nın büyük alışveriş merkezi bulunmaktadır.
Kapılar iyi korunmaktadır ve yanlarına bir otoyol yaklaşmaktadır - eski Şehrin hemen içinde. Duvar nispeten yakın zamanda kesildi - savunma önemini yitirdiğinde. Ayrıca yan tarafta Turgenev'in hala kaldığı eski bir otel var. Şimdi Arap bir ailenin sahibi