Ortodokslar kesinlikle ziyaret etmelidir. En nadir durum: Müslümanlar Konstantinopolis'in fethinden sonra tapınağın dekorasyonunu yok etmediler.
İçeride bizim için tamamen sıradışı olan çok sayıda fresk var.
Doğru anladıysam, Türk makamları onu geri yüklemeye karar verdiler ve orada zaten bu biçimde bir şeyler var.
Doğru, yine de merkez şube cami olarak hizmet veriyor ve girmek için 20 dakika beklemeniz gerekebilir.
Geri kazanılmış mozaiklere sahip, önemi ve dekorasyonu açısından Ayasofya'dan daha düşük olmayan en eski Hıristiyan kilisesi, Konstantinopolis surlarının yakınında, (şimdi) banliyö bölgesinde kaybolan harika bir nesnedir. Eksilerden - fiyat. 50 Euro
Şehrin sakin ve sakin bir yerinde güzel bir cami. Haksız yere turistlerin ilgisinden mahrum kaldı. Karşısında çay içebileceğiniz rahat bir kafe. Sakin olduğu bir yer)
Burası harika bir yer! Kaybettiğim için çok üzgünüm ama kurtardıklarınız için büyük minnettarlık! Belki de Hora Manastırı (Kariye Camii) İstanbul'da görülen her şeyin en güçlü izlenimini bırakmıştır!
Eski, iyi korunmuş freskler. Ve burası aktif bir cami olmasına rağmen, bulundukları tesisler bu amaçla kullanılmamaktadır. Açıklayıcı işaretler var. Müslümanlar için çok pahalı olmayan tek şey ortaya çıkıyor - ziyaret sırasında kişi başı 20 avro.
Mozaiklerin ve fresklerin inanılmaz güzelliği. Meryem Ana'nın ilk adımları gibi çok nadir konular var. Pek çok mozaik neredeyse hiç yıkımdan kurtuldu. Ücretsiz ziyaret etmeyi başardık.
Ziyarete% 100, İstanbul'un hiçbir yerinde böyle bir güzellik görmeyeceksiniz. Altın mozaikten korunmuş görüntüler. Balat'ta yer almaktadır, ardından Fener'deki renkli evlere ve eşsiz Bulgar Kilisesine inebilirsiniz.
Eskiden bu camiye Hora Manastırı deniyordu, maalesef parçalanan freskler hala orada korunuyor, görünüşe göre yeni camiyi yeniden inşa etmek, hafızayı korumak ve korumaktan daha karlı ve daha ucuz!
Tarlalardaki Kurtarıcı İsa Kilisesi (Koro Manastırı), Konstantinopolis zamanından kalan birkaç örnekten biri olan Bizans kilise mimarisinin en güzel anıtıdır....
Bir kişiden 20 avro, bu, Türklerin tarihi nesnelere nasıl davrandıklarını dikkate alarak, buna değmeyeceğini düşünüyorum, gitmediler. Yerel halkın maliyeti 1.5 euro, para var ama ben aptal değilim, komşu Blachernskaya Sarayı normal fiyatı 50 liraya mal oluyor
Rehberin tavsiyesi üzerine bu camiye kendimiz gittik, bize iyi restore edilmiş freskleri gerçekten görmek istiyorsak 25 avroya Ayasofya'ya gitmemize gerek olmadığını, taksiye binip buraya gelmemiz gerektiğini söyledi. :-)