Kompakt bir müze, ancak çok işlevli. Çikolatanın yaratılış tarihi üzerine birçok sergi var.
Turlar Sırpça ve ingilizce olarak yapılır, bir ziyaretçi için bile çalışır.
Bir üretim atölyesi için yer var: aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda malzemeye sahip 3 çeşit çikolata (süt, beyaz ve koyu), ardından bunların hepsi soğur ve uzun mesafeli nakliye için paketlenir. Kazan-kazan piyangosu var.
Tur sırasında bir arzu varsa tadına bakabileceğiniz bir şey var.
Saat fark edilmeden geçti, sonunda çikolatanın soğumasını beklerken, farklı çikolata çeşitlerinden dondurma yediler. Müzede su dolu bir soğutucu ve klima var (ben dışarıdayken +38'di).
Tuvalet yok ama caddenin karşısındaki parkta yakınlarda ücretsiz yemek var.
Müze küçük ama ingilizce rehber her şeyi ilginç bir şekilde anlattı: önce kakao çekirdeklerinin nereden geldiği ve onları ilk kim ve neden yediği, sonra kakaonun Avrupa'da nasıl ortaya çıktığı, çikolata yapma süreci hakkında vb. Rehber müzenin sergilerini ve çikolatayı çok iyi biliyor: oldukça ayrıntılı cevaplar alabileceğiniz sorular sorabilirsiniz. Tur sırasında kakao çekirdeklerinin yanı sıra farklı çikolata türlerinin tadına bakmanız önerilir. Sonunda, ek olarak, farklı malzemeler ekleyerek kendi çikolatanızı eritilmiş çikolatadan kendiniz yapabilirsiniz.
Müzeyi bana yeterince küçük ve gezi programının kısa ve hızlı olduğunu düşündüm. Ve telefonla önceden rezervasyon yaptırmanız tavsiye edilir, çünkü ingilizce veya Sırpça olarak belirli zamanlarda geziler yapılır ve ayrıca gezilerin her saatin başında başladığını da hesaba katmanız gerekir.
Genel olarak her şeyi beğendim! İlginç hikaye için teşekkürler!
Müzede ingilizce bir tur düzenleniyor, genel olarak kakao ve çikolatanın tarihi hakkında konuşuyorlar. Burada Sırp özellikleri yok, ancak dolguları olan bir çikolata barı oluşturabilirsiniz