32 Metre yüksekliğindeki Örme Sütun, tepeye doğru sivrilen bir biçimde yapılmıştır. Normalde, Roma döneminde inşa edilen hipodromların ortasında bir dikilitaş vardı. Ancak iki dikilitaşı bulunan Roma'daki Circus Maximus Hipodromu'na benzer şekilde İstanbul'daki Hipodrom'a şehri yüceltmek için ikinci bir dikilitaş dikildi.
MS dördüncü yüzyılda dikildiği düşünülen Örme Sütunu kimin diktiği bilinmemektedir. Sultanahmet Camii'ne bakan sütunun altındaki mermer kaide üzerindeki yazıtta, "Zamanla aşınan bu dört yüzlü yüksek anıt, imparatorluğun gururu İmparator Konstantin tarafından daha önce gördüğümüzden daha iyi bir forma dönüştürüldü." Rodoslu Colossus şaşırttı; Bronz kaplı bu sütun hayranlık uyandırdı.”
Bu bilgilerden sütun VII. Konstantin tarafından yaptırılmıştır. Porpyrogennetos zamanında (913-959) onarıldığı anlaşılmaktadır. Bu onarım sırasında Örme Kolonun gövdesi ve temelinin üç tarafı yaldızlı bronz plakalarla süslenmiştir. 1204'teki haçlı seferleri sırasında, Batı Avrupa'dan insanlar şehri yağmaladılar ve altın olduklarını düşünerek sütunun etrafındaki pirinci aldılar.
İstanbul'un ilgi çekici yerlerinden biri. Bizans'ın korunmuş eserleri ilginçse görülmeye değer. Bununla birlikte, modern İstanbul topraklarındaki Bizans'ın en eski eseri olan Gotik sütun gibi. Evet, bir sürü şey var...
İstanbul'un (Konstantinopolis'in) tarihi merkezi, çok sayıda turistin uğrak yeri. Çok sayıda bank var, dinlenebilir, çok sayıda kafe var, atıştırmalıklar yiyebilir ve güzel antik camileri inceleyebilirsiniz.
Dikilitaş elbette ilginçtir, ancak Mısır sütunu veya yılan sütunu kadar etkileyici değildir. Hayal gücünü açarsanız, büyük bir yarış pistinin ortasında durdukları yüzyıllarda bunun ne kadar uyumlu olduğunu hayal edebilirsiniz. Ve bu meydanda duran İslam Sanatları Müzesi'ne giderseniz, arkeologların bunu nasıl temsil ettiğini resimde görebilirsiniz. Ayrıca meydanın önünden caddeden aşağı inebilir, sağa dönebilir ve yarış pisti duvarının bir kısmını görebilirsiniz - tarihin gücü ve nefesi burada...
Sultanahmet Meydanı'nın yanındaki otelde yaşıyorlardı. Her gün sabah tramvay durağına kadar dikilitaşın yanından geçip akşamları geri döndüler. Fotoğraf çekmek için turistlerle çevrilidir ve her biri iyi bir koç büyüklüğünde ve kulağında bir çip bulunan köpek krallığının yerel başıboş üyeleri tarafından korunmaktadır.
İstanbul'da dolaşmak ve turistik yerleri görmek güzel. Sultanahmet Camii ve Ayasofya'dan uzak olmayan merkez meydanda yer almaktadır.
Orijinalini göster · Русский
3
Ясень
30. seviye şehir uzmanı
4 Mayıs
Bileşik dikilitaş (Yunanca) Anemodulin, yani "rüzgarın kölesi"), aslen 10. yüzyılda Konstantinopolis Hipodromu'nda (şimdi Ahmediye Meydanı) duran 32 metrelik (şimdi 21 metrelik) bir Bizans dikilitaşıdır [3].
Kompozit Dikilitaşın kurulum koşulları bilinmemektedir. Görüş, o zamana kadar burada duran ve kendisi tarafından Eski Mısır'dan çıkarılan sağlam dikilitaşın geçici yerine Büyük Konstantin tarafından dikildiği yönündedir.
Dikilitaşın ve ayaklarınızın yanında duruyorsunuz, yüzyıllar önce savaş arabalarının çılgınca koştuğu tarihi yarış pistinin titremesini hissediyorsunuz. Mükemmel bir yer. Boğaz'a bakarsanız solda Ayasofya, sağda Sultanahmet Camii var. Merkezde, yapımlarında şaşırtıcı olan üç görkemli sütun var. Bütün bunlar harika bir Türk lezzetiyle: kavrulmuş kestane, simit, taze sıkılmış nar (Ekim ayındaydı) suyu ve Cezve'de demlenmiş Türk siyah ve kalın kahvesi ile. Ziyaret edin ve tadını çıkarın! Bu arada, buradaki kafede de bir şeyler yiyebilirsiniz ve yiyebilirler!
Mütevazı dikilitaş.. ama ... korunmuş ve korunmuştur. Dikilitaşlara bakarak herkesin kendi düşünceleri ve hisleri gelir. Böylece siz de göreceksiniz, çünkü uzaktan görülebiliyorsunuz... eh, çok mütevazı. Güneşli bir günde iyi bir bakış açısı. Konstantin 2'nci dikilitaş burada. Ve Chamberlitash'ta Konstantin 1'in sütunu. Oraya karşılaştırmaya gidiyorum...
Olağandışı bir şey yok.
Osmanlı zamanlarından önce bile ihtişamlı bir antik anıt vardı.
Türklerin kendileri, duruma bakılırsa, onu pek takdir etmiyorlar.