Görülmesi gereken bir yer,İstanbul’un Fethi görsel hazırlanmış, yazılı bilgilerle birlikte Topkapı Sarayını görmek isteyenler 1453 de ziyaret edebilir.Çevresinde güzel ve büyük bir park var,İstanbul surları boyunca yürünebilir.
Konstantinopolis kuşatmasının mükemmel panoraması ve o dönemin olaylarının açıklamaları. Etrafta güzel bir park, yakınlarda uygun bir toplu taşıma merkezi.
Kesinlikle parama değmez (650 lira Ekim 2024), ancak Konstantinopolis'in etkileşimli formatta ele geçirilme tarihiyle ilgilenenler için ziyaret etmenizi tavsiye edebilirim. Panoramaya yapılan ziyareti Konstantinopolis surları boyunca uzanan yürüyüş yolu ve Yedikule kalesi ile birleştirdik. Bu formata benim için olduğu gibi mükemmel bir şekilde uyuyor
Türkçe veya Türk dil grubunun herhangi bir dilini bilmeyen bir kişiye tavsiyede bulunmaz, panorama başka bir etno-kültürel gruptan bir kişiden herhangi bir ilham almayacaktır ve bu da pahalıdır. Ama beğendim, biletin fiyatını yoldaki resimleri izlemek için bir ücret olarak tahmin ettim (panoramanın kendisinde çok fazla ayrıntıyla güzel). Video sunumu son derece bilgilendirici değil, Neva veya Kulikovo Savaşı ile ilgili filmlerin bir tür Türkçe karşılığı
Her şeyden önce, burası bir müze değil, ülkenizle gurur duymanız için bir cazibe merkezidir. Gerçekten değeri olan şeylerden biri, girişte üst katta sergilenen birkaç Osmanlı mektubu ve kalıntısıdır. Ardından, Fatih Sultan Mehmet'in size bir karikatürü ve İstanbul'u (aslında Konstantinopolis'i) nasıl ele geçirdiğini gösteren kubbenin altındaki panorama salonuna geçiyorsunuz. Bu karikatürden bir şeyi anlamak imkansızdır ve gerekli değildir, asıl mesele Mehmet'in havalı olması ve herkesi eğmesidir. Ve bu 500 liraya. Panoramanın kendisi tembelce yapılmış, insanlar yontulmuş değil, duvara boyanmış, bu yüzden kostümlere bakamayacaksınız.
5 üzerinden 3 puan verdim çünkü kitapçının çıkışında Koro ve Ayasofya manastırından her biri 300 liralık güzel mozaik katalogları keşfettim
Konstantinopolis'in nasıl ele geçirildiğine dair bilgi içeren birkaç kat ve her 20 dakikada bir ışık gösterisinin gösterildiği muhteşem bir panorama. Müzenin konumu, müzede "fırtınaya uğrayan" duvarın yanındadır. Tüm tarih severlere tavsiyede bulunabilirim
Borodino Panoramasının analogu sadece Türkler içindir. Türkçe ve özellikle İstanbul bakış açısını anlamak için şiddetle tavsiye edilir. Özellikle daha sonra Küçük Asya'nın Yunan tarihini inceleyerek kıyıya bir gezi yapmayı planlıyorsanız.
Tarihle ilgileniyorsanız, kesinlikle burayı ziyaret etmek için zaman ayırın. Diorama dikkat çekicidir, müzenin girişinden Konstantinopolis'in duvarları görülebilir - tam bir dalış.
Kuşkusuz Panoramayı ziyaret etmeye, Doğu Roma İmparatorluğu'nun varlığının son anlarını görmeye değer, bu olaylara şahit olduğunuzu ilk elden hayal ederek, ses tasarımının yararı, gördüklerinin daha da güvenilirliğini hissetmenize izin verdiğinden, sokağa çıktıktan sonra, gerçekte Konstantinopolis'in antik duvarlarının kalıntılarını görmenize ve hatta üzerlerine biraz tırmanmanıza izin verdiğinden)
Orijinalini göster · Русский
1
1
I
Irina KNUTAS
7. seviye şehir uzmanı
1 Ocak
Müze zaman ayırmaya değmez.
Yerliler için biletler 80 lira, turistler için 500 lira. Çocuğumla birlikteydik, indirim yok. Gösterinin kendisi için sıra var, koridordaki portreler arasında 20 dakika savunmanız gerekiyor.
Müzenin kubbesinde yayınlanan video zayıf, biraz modası geçmiş grafikler, Türkçe seslendirme. Tarihle ilgilenen 9 yaşındaki bir çocuk net değildi.
Beğenmedim.
Sırayı 40 dakika savunduk ve gişede bize yerel 50 lira, yabancılara 250 lira, yani o zamanki 1200 ruble oranında bildirdiler. Sonunda öfkelendik ve enayi olmak istemedik. Bırakın bu kadar para için standlarına kendileri baksınlar.
Girişte muhafızlara orada neyin ilginç olduğunu ve ne göreceğimizi sordu. Buna cevaben Türkçe tarihi bir video olacağı söylendi. Tabii ki döndüler ve gittiler
Orijinalini göster · Русский
4
1
Ryba
13. seviye şehir uzmanı
7 Temmuz 2023
Panoramanın kendisi çok iyi ve teknik ekipman yüksek seviyede. Neyi sevmedim: 1) Tüm bilgiler sadece Türkçe, sesli rehber yok 2) Gerçek bilgi yok, harita yok 3) Pathos ölçeğin dışında ve rekonstrüksiyonun güvenilirliği şüphelidir. 4) Asıl mesaj "biz büyük fatihleriz" dir.
İlginç bir yer olan panorama, Fatih Mehmed'in ordusu tarafından Konstantinopolis'in ele geçirilmesini ilk elden hayal etmeyi mümkün kılıyor. Serginin çevresinde o yılların atmosferi, o olayların atmosferi yeniden yaratıldı. Diorama ilkesine göre, silahlar, yaylar vb. Dahil silahlar gibi savaşın nitelikleri, silahları taşıma araçları en yakın yaklaşımdadır. İzlemeye ortaçağ savaşını taklit eden bir film müziği eşlik ediyor. Çok fazla insan var, ziyaretçiler görüntülerin arka planına karşı fotoğraf çekiyor ve bu da görmeyi zorlaştırıyor.
Panorama, Türk tarihinin belirleyici olayına adanmıştır - 1453'te Türklerin Konstantinopolis'i ele geçirmesi, aslında pitoresk bir tuval ve bir dioramadan oluşmaktadır. Diğer benzer sergilerin aksine, ses efektleri eşlik eder. Kubbeli panorama, savaşın ortasında olma hissini yaratıyor. Panoramanın lobisinde Türkçe ve ingilizce açıklamalı stantlar ve tabii ki hediyelik eşya dükkanı bulunmaktadır. Fotoğraf çekilmesine izin verilir ve hatta teşvik edilir. Büyük İstanbul'daki birçok belediye, herkes için Panoramayı ziyaret etmeyi içeren ücretsiz şehir turları düzenlemektedir.
Mükemmel yapılmış panorama. Canlı nesnelerle tamamlanan güzel bir resim, yoğun bir şekilde yığılmış toprağa dağılmış. Ve tüm bunlar savaşın sesleriyle tamamlanıyor! Panoramadan çıktıktan sonra, yakınında bulunduğu duvarlara zaten farklı bakıyorsunuz.