İlginç bir cazibe merkezi, en az turist var. Görünümler. Mahalleye çok güzeller açılıyor. Kiraya bir ATV kiraladık, dolambaçlı yollarda sürmek bir zevkti, aşağı inip çakılları yakalayabilirsiniz.
Harika bir yer. «Antik çağa dokun» bölümünden. Ziyaret etmeden önce hikayeyi internette okumanız gerekir. Rehber yok. Girişte tarihi yeri anlatan bir bilgi panosu var. Giriş ücretsizdir.
Yer kesinlikle ziyaret edilmeyi hak ediyor! Sıradan bir binek otomobille şehre kadar mükemmel giriş! Nisan ayındaydık. Çok az insan var. Sadece bir Avrupalı. Bölge yeterince büyük, dolaşacak bir yer var. Nisan ayında sıcak hava dalgası yok, bu yüzden bu antik yerde yürüyüşün tadını çıkarmak için bol bol çıktı. Dağların ve vadinin manzaraları muhteşemdir. Bu geziyi Oymapınar Rezervuarı (veya Yeşil Kanyon da bombalı bir yer) ile birleştirdik.
Arabayla gelirseniz, orada yalnız yürüyebilirsiniz - geziler transit olarak getirilirler, 20 dakikalığına ayrılırlar. Yangından sonra bölgenin bir kısmı çalılarla büyümüş, ancak ana kısma iyi erişim sağlanmıştır. Çağların farkını ve eski teknolojilerin örneklerini mükemmel bir şekilde görebilirsiniz)
Ve uçurumdan muhteşem bir panorama
Antik Yunan uygarlığının tarihini bağımsız olarak keşfetmek için harika bir yer. Yol arzulanan çok şey bırakıyor, ancak doğa ile birlik ve varlığın kırılganlığının farkındalığı için böylesine «yıkanmamış» bir yer.
İnanılmaz derecede güzel ve çevre bir yer. İskender'in birlikleri buraya geldi ve şehri kurdu! Dağın tepesindeki Korod. Buraya su getirdiler, büyük taş teslimatlar, hamamlar, evler inşa ettiler. Tüm bunların ne kadar çabayla inşa edildiği ve günümüze nasıl korunduğu hayal edilemez. Yere giden yol ormanın içinden kayalık ama yolculuğa değer. Tarihle dolu çok atmosferik bir yer.
Fotoğraflarımda sunulan erken Hıristiyan şapeli, 4. ve 5. yüzyıllarda doğu Pamphilia'daki Lirbe şehrinin Agorasının (ticaret ve iş bölgesi) kuzeybatı kesiminde kuruldu. Şapel, Hıristiyanlığın Anadolu'ya gelişinin sembolüdür. Agoranın kendisi MÖ 2. yüzyılda inşa edilmiştir.e. (Helenistik dönem). Agoranın ana mimari kompozisyonları şunlardı: çevre çevresinde 6 kapı-giriş, kuzeyden bir kütüphane ve eksedra, ahşap koltuklara sahip yarım daire biçimli bir odeon (konsiyerj salonu) ve doğu tarafında dükkanlar. Agora tesislerindeki zeminlerin çoğu renkli mozaiklerle kaplıydı. Hayatta kalan mozaiklerden birinde, ünlü şarkıcı, müzisyen ve Orpheus'un dini ve felsefi akımının kurucusu olan Orpheus (Orpheus) pişirildi. Bu ve daha az korunmuş birkaç mozaik daha şimdi Antalya Arkeoloji Müzesi'nde (Antalya Arkeoloji Müzesi) sergileniyor.
Seleucia şehri aslında lirbe'dir.
Şehre giden kötü bir yol değil, oldukça renkli. İnsanlara hiç ödeme yapılmadı, güvenlik yoktu. İstediğin yere tırmanmak, dokun ve dokun.
Ölçek etkileyici.