Arkeologların Leningrad seferinin sonuçlarına göre, Süleyman-Llp eski zamanlardan beri kutsal bir yerdi. Ve şimdi doğal gücüyle birçok insanı kendine çekiyor. Müze, İslam öncesi zamanlarda ritüeller için kullanıldığı iddia edilen bir mağarada bulunan merkez üssüdür. Dağa tırmanmak zor değil, çocuk da üstesinden gelecek. Sergi çok büyük olmasa da ilginç. Bazı sergiler restorasyon gerektiriyor. Yukarıdan Oş şehrinin ve çevresinin güzel manzarası. Giriş biletinin maliyeti bütçelidir.
Oş'ta daha fazla gidecek hiçbir yerin olmadığı gerçeği göz önüne alındığında (kültürel olarak zenginleşmek ve yürümemek açısından), o zaman rakiplerimizin yokluğundan dolayı...4*. Ama dürüst olmak gerekirse, o zaman 3. Bilet, Hacılar Yolu'na tırmanmadan 40 som'a mal oluyor. Tepeye yürüyerek müzenin kendisine, ancak müzenin kendisinde ücretsiz su var. Dikkat çekici hiçbir şeyin olmadığı şehrin mükemmel manzarası.
Aslında müzenin kendisinde sergilerin olduğu bir salon var - birkaç fosil parçası ve eski insanların ve doldurulmuş hayvanların bulunduğu bir merdiven. Hepsi bu kadar. Müze olarak - çok zayıf. Ama - yer kutsaldır.
Güzellik inanılmaz ❤️
Merdivenlere tırmanmadan önce elbette 40'ın altındaki dik bir eğim var * ama bunların hepsi küçük şeyler, böyle bir güzellik gördüğümüz gerçeğine kıyasla ❤️🫶🏻
Çok beğendim. Manzara muhteşem, rota kolay. Her yerde korkuluklar, basamaklar, dinlenecek yerler var. Ve elbette şehrin her açıdan muhteşem manzarası. Müzenin kendisi büyük değil ama ilginç, mağarayı ziyaret etmek harika! Tüm bunları organize edenlere teşekkür ederim
Burada Peygamber Süleyman'ın kendisi vardı ve (Süleyman) şehrin tam ortasında çok güzel bir dağdan yükseliyorsunuz şehrin ağırlığını görüyorsunuz herkese bu muhteşem ülkeyi en az bir kez ziyaret etmenizi tavsiye ederim
Dağdaki rotayı müzenin kendisinden daha çok beğendim. Çok az sergi olduğu için parasına değer. Şehrin güzel manzarası, basamaklar, dinlenilecek yerler, çömlekler var. Dağdaki, basamaklardaki, çatıdaki çöp ve yazıtlar tüm manzarayı bozuyor....
Dağda küçük bir müze var. Yaz aylarında bile hava soğuktur. Küçük bir fiyat, ancak ödeme sadece nakit olarak yapılır.
Müzenin kötü içermesi hoşuma gitmedi: posterler soldu, kırık sergiler bantla bağlandı.
En sıradışı müzelerden biri: devasa bir mağaranın içindeki bir kayanın içinde yer almaktadır. Sergiler açısından zengin değiller ve doldurulmuş hayvanlar şahsen benim için tatsız, ancak yer çok ilginç.
Kırgızistan'ın en büyük müzelerinden biri, şehrin turistik bir cazibe merkezi ve ünlü bir Müslüman hac yeri olan aynı adı taşıyan Süleyman Dağı'nın eteğindeki Oş'ta yer almaktadır. Müze 1949'da kuruldu. Uzun tarihi boyunca defalarca yeniden adlandırıldı. Müze, Kırgızistan'ın güney bölgesinin tarihi, arkeolojisi, sanatı ve doğasıyla ilgili 33 binden fazla sergiye ev sahipliği yapıyor.
2000 yılında, Oş'un 3000. yıldönümü kutlamaları vesilesiyle, müzeye 1100 metrekarelik yeni bir bina devredildi.
Müze kompleksinin sergisi, bölgenin doğası ve tarihi ile ilgili iki ana bölüme ayrılmıştır. Burada eski el yazmaları ve madeni paralar, ev eşyaları ve keçeli eşyalar, kitaplar ve fotoğrafların yanı sıra yabancı ülkelerin yüksek temsilcilerinden şehre hediyeler bulacaksınız.
Süleyman-Too müze Kompleksinin şubeleri arasında Urkuya Saliyev Müzesi, Nookatsky Bölgesi Müzesi, Özgon Mimari Kompleksi (Uzgen), Rusya Kolektif Çiftliği Müzesi gibi birkaç küçük bölgesel müze bulunmaktadır.
Ayrıca Oş Müzesi'nin bir parçası olan Süleyman-Too, Kırgızistan'daki tek müze olan Rushan Dağı'nın güney yamacında bulunan Manevi Kültür Müzesi'ni de içeriyor. Bu müzenin zemin katı genişletilmiş karstik mağaralardan, üst katı ise doğal bir mağaradan oluşmaktadır. İnşaatta toplam 1238 m2 alana sahip 13 bina bulunmaktadır.
Müzede toplanan eserler şu ya da bu şekilde Orta Asya'da en eski zamanlardan beri var olan birçok dini kültle bağlantılıdır: animizm ve şamanizmden dünya dinlerine kadar.
Manevi Kültür Müzesi'nin Süleyman-Llp'nin zirvelerinden birinde yer alması tesadüf değildir. Petrogliflere ev sahipliği yapıyor, bazıları bin yıl öncesine dayanıyor ve ayrıca çok sayıda hacı tarafından ziyaret edilen en az 12 kutsal mağara var. Antik çağda bu mağaralarda münzeviler yaşıyordu, sunaklar ve mazarlar bulunuyordu, bu yüzden insanlar buraya dua etmek ve azizlerden yardım istemek için geliyorlar.