Mimarisi, tarihi, büyüklüğü, güzelliği ve daha anlatamadığım bir çok şey. Müslümanın gönlünü gözünü ve ufkunu genişletiyor. Böyle bir neslin torunu olmaktan gurur duyuyorum.
Güzel, görkemli bir yer. Çevrede İslam'ı popülerleştiren standlar var. Ancak bilgilendirici, benim için de tartışmalı bir şey vardı. Yine de aferin, her şeyi sundukları gibi.
Her şey ayakkabıları çıkarıyor. Bunda herkes eşittir;) izin verilen saatlerde girebilir ve tüm gözlerinize bakabilirsiniz. Bir rehber kitap veya başka bir bilgi kaynağı varsa iyidir. Okudum ve hemen gördüm!
Haziran 2024'te Sultanahmet Camii'ni ziyaret etmek, tarihe ve kültüre keyifli bir dalıştır. ışıkta boğulan binanın mimari güzelliği zarafetiyle dikkat çekiyor. Tarihi kemerler ve kubbeler, Osmanlı imparatorluğu'nun ihtişamını hatırlatarak yükseliyor. Burası, her detayın geçmişin ihtişamı ve dindar sessizlikle dolu olduğu İstanbul'un gerçek bir mücevheridir.
Yürüyebileceğiniz geniş bir alana sahip çarpıcı cami, bu caminin tarihi de çok ilginç, Fatih ilçesine yakın (neredeyse tüm camilere yürüme mesafesinde)
Ücretsiz giriş, gerekirse mendil ve etek veriyorlar (ücretsiz), dinlenmek, sigara içmek, iyi ücretsiz tuvaletler için yerler var. Temiz, kültürel, olmak güzel.
Bu camiyi ziyaret etmek tamamen ücretsizdir, hem erkekler hem de kadınlar girebilir, ancak önemli bir konu kıyafet kurallarına uyulmasıdır, yani vücudun çıplak kısımlarıyla giremezsiniz. Girişte etek ve eşarp gibi bir şey var. Kız kardeşim ve ben böyle bir seçeneği olmayan camiler olduğu için her zaman yanımızda pareo ve mendil taşıyoruz. Sadece ünlü camilere değil, yürüyüş sırasında yol boyunca sahip olduğumuz her şeye giriyoruz. İstanbul'da birçoğu var, çoğunlukla eskiler ve tarihi var, her biri kendi yolunda iyi. Ancak bu camilerin her biri, aslen Ay-Sofya'nın tapınağı olan en eski atalarının imajına ve benzerliğine göre yaratılmıştır.
Topkapı'nın zengin tarihinden etkilenmiştir. Haliç ile Marmara Denizi'ni ayıran burun üzerinde yer almaktadır. Bu nedenle manzaralar harika. Bir dizi cami, müze, park, bahçe, kütüphane vb. Güzel mimari, zengin mobilyalar, eşsiz bir hazine koleksiyonu var. Bu sarayda ana kutlamalar, padişahın tahta çıkması, dini etkinlikler gerçekleşti. Birçok müze sergisi var. Silahlardan, çeşitli ev eşyalarına, padişahın giysilerine, Topkapı hançerine, Yulaf Ezmesinin elmasına vb. Kısaca böyle bir şey. Bütün günü geçirdik. Her şeyi beğendim. Buradaki yemek canım, yanınıza bir şeyler atıştırabilirsiniz. Giriş biletleri pahalı değil. Sizi Sultan Süleyman'ı ziyaret etmeye davet ediyorum))).
İstanbul'un tarihi semtine adını veren her zaman kalabalık olan Sultanahmet Camii, yabancı "İstanbul'da mutlaka görülmesi gereken yerler" listelerinin başında yer alıyor. Bana sorarsanız İstanbul'da başta Rüstem Paşa ve Ortaköy Camileri olmak üzere daha estetik camiler var ama elbette Sultanahmet Camisi tarihteki yeri ve şehir silüeti ile bambaşka bir ağırlığa sahip. Camiyi yaptıran Sultan I. Ahmet tam da bunu yapmak istedi: İstanbul'un dört bir yanından görülebilecek heybetli bir camiyle İstanbul'a damgasını vurmak.
Böylece Osmanlı İmparatorluğu'nda 6 minareli tek cami inşa edilmiştir. 20 Binden fazla İznik çinisi ile yukarıdan aşağıya dekore edilmiştir. Yabancıların bu camiye "Sultanahmet Camii" demesinin nedeni de bu çinilerdir. Cami ilk inşa edildiğinde hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük tepkiyle karşılandı. Gereksiz harcamalarla devlet kasasının boşaltılmasına, Kabe'de 6 minareli dünyanın tek camisi Müslüman dünyasının sular altında kalmasına halk üzülüyor. Öyle ki Sultan, Kabe'deki cami için 7. bir minare yaptırmak zorunda kaldı.
14 Yaşında tahta çıkan ve 19 yaşında kendi adına bir cami yapılmasını isteyen Sultan I. Ahmet, İstanbul'un dört bir yanından görülebilecek bir cami olması için bu caminin kendi adına yapılmasını istedi. Ayrıca I. Ahmet mimarlığın yanı sıra bu caminin sanat yönünün de ön planda olmasını istediği için hem mimar hem de sedef ustası olan Mimar Sedefkar Mehmet Ağa ile anlaşma yaptı. Mehmet Ağa, eserinin Süleymaniye ve Ayasofya gibi iki önemli devle yarışacağının farkındaydı. Bu tatlı yarışma, sanatın ve canlılığın her noktada görülebildiği Sultanahmet Camii ile sonuçlandı.
Sosyal kompleksin inşa edildiği 17. yüzyılın başlarında Osmanlı İmparatorluğu'nun ekonomik gücünün büyük ölçüde azaldığını, toprak kayıplarının olduğunu ve Anadolu'da isyanların başladığını biliyoruz. Böylesine büyük bir yapının bu kadar acı bir dönemde devlete ne kadara mal olduğunu hayal edebilirsiniz. Ayrıca Sultanahmet Camii, savaş ganimetlerinden değil, devlet hazinesinden gelen parayla inşa edilmiştir. Bu halkın tepkisine neden oldu.
1590-1617 yılları arasında sosyal külliye olarak inşa edilen binanın cami, arasta ve hünkar köşkü bölümleri törenle açıldı. Diğer binaların inşaatı 1920 yılına kadar devam etti. Bir rivayete göre, vakfın atıldığı gün padişah eteğini taşlarla doldurmuş ve işçilere yardım etmiştir. I. Ahmet 1617 yılında 27 yaşında öldüğünde türbesi yaptırılmış ve buraya defnedilmiştir.
Sultanahmet Camii'nin de sansasyonel bir yanı var. Tarih boyunca Ayasofya, Kudüs'teki Süleyman Tapınağı'nı, Süleymaniye ise Ayasofya'yı geçmek istemiştir. Bu yarışma sonunda atalarına saygısızlık etmemek için Sultanahmet Camii'nin sadece Ayasofya'yı geçmesine karar verilmiş ve cami, Osmanlı İmparatorluğu'ndaki diğerlerinden farklı olarak 6 minareyle inşa edilmiştir. Ancak bu 6 minare ona çok ihtişam katmış ve bazı çatışmalara neden olmuştur. O dönemde 6 minaresi bulunan Kabe'deki camiye saygısızlık olarak kabul edilen bu durum, Sultan I. Ahmet'in Kabe'deki camiye 7. minareyi eklemesiyle son buldu.
Bir başka rivayete göre, I. Ahmet caminin minarelerinin altından yapılmasını istemiş. Ancak bu karar devletin bütçesini aşacağı için Mimar Sedefkar Mehmet Ağa "altın" kelimesini "altı" olarak anlıyormuş gibi yaptı ve camiyi 6 minareli yaptırdı.
İstanbul'dayken Sultanahmet Camii'ne uğramak için her zaman zaman ayırırız. Büyüklük ve sakinlik kalbi yakalar. Sırada beklemeye değer. Düşünceler netleşir ve huzursuz bir zihin huzur bulur.
Sultanahmet Camii veya Sultanahmet Camii, ~ İstanbul'un anlam bakımından ilk camisidir. Altı minaresi vardır: dördü her zamanki gibi yanlarda ve ikisi biraz daha az yüksek ~ dış köşelerde. İslam ve dünya mimarisinin seçkin bir örneği olarak kabul edilir.
Her camide olduğu gibi ayakkabılarımı çıkarıyorum, girişten aldığım yeni bir eşarp veya mendille başımı örtmeye çalışıyorum. Özellikle Cuma namazında her zaman çok sayıda insan olmuştur.
Sultanahmet Camii'ni ziyaret etmek ~ bu sadece tarihi bir yeri gezmek değil, manevi yansıma dünyasına dalmak ve bu toprakların kültürel mirasını derinlemesine anlamaktır.
İstanbul'u ziyaret ettiğinizden emin olun, özellikle her şeyi ücretsiz olarak görebilirsiniz!
İçeride inanılmaz vitray pencereler var, büyüleyici görünüyor. İçeride bir sürü insan var, doğrudan içeri itmeniz gerekiyor.
Cami, güzelliği ve ihtişamıyla basitçe şaşırtıyor. Sanki birkaç yüzyıl öncesine taşınıyormuşsunuz gibi oradaki atmosfer özel. Desenlere ve süslemelere sonsuz bir şekilde bakabilirsiniz, her köşe tarihi soluyor. Süleyman'ın köşeden gelmek üzereymiş gibi hissetmek. Zamanın ruhuna girmek için kesinlikle oraya gitmeye değer.
Ben Müslüman kültürü ve dini konusunda uzman değilim, bu yüzden kısa incelemem yalnızca estetik bir bakış açısına sahip
Bu çok güzel. Özellikle gün batımında. Giriş ücretsizdir. İçeri girmek isterseniz yanınızda bir ayakkabı çantası getirin. İçinde onun için raflar olmasına rağmen, tapınaklarda pahalı spor ayakkabıların çalındığı Tayland'dan sonra ayrılmaktan korkuyorum. Cami büyüktür ve yüksek mozaik tavanlara sahiptir. Tüm dua edenler yerde, yumuşak bir halının üzerinde oturuyorlar. Atmosfer hoş, içeride sakin ve huzurlu olmak.
Uzun zamandır İstanbul'u ziyaret etmek istedim. Bu Ekim ayında hayalim gerçek oldu. Sadece bir günlüğüne geldim (peki, öyle olsa bile, bu şehir için çok az olsa bile!). Tabii ki Sultanahmet Camii'ni diğer cazibe merkezlerinin yanı sıra ziyaret ettim. Bu yapının güzelliği ve ihtişamı şaşırtıcı! Cami hücreye sığmıyor, o kadar büyük ki! Herkese ziyaret etmenizi tavsiye ederim!
Çok güzel. Ziyaret etmek zorunludur. Pek çok insan var. Kadınlar için başörtüsü zorunludur. Girişte ayakkabılarınızı çıkarmanız gerekecek. Hizmetleri takip edin, o zaman ziyaret etmek ve fotoğraf çekmek yasaktır
Çok güzel bir cami. En iyi Türk dizilerindeki gibi. Geniş bir alan. Temiz. Ama büyük bir insan kalabalığı. Sırada beklemeniz gerekecek. Çevredeki alanda dinlenebilirsiniz.
Ne yazık ki Ekim 2024'te tadilattaydım. Bu izlenimi bozdu. Hem caminin içinde hem de avluda pek çok insan var. Elbette güzel ama Süleymaniye'yi daha çok sevdim.
Sultanahmet Camii tadilattan sonra açıldı. 2024'te ben zaten oradaydım. 21 yaşında hizmetten sonra geldim. 00 Sadece mavi mermerin güzelliğinin gücünü hissetmek için zaman ayırmaya bakıyorum. Müslümanların her zaman izin verildiğini düşünerek. Hizmet olmadığında sadece turistler. Mutlaka uğrayın. O bedavadır. Ve yakınlarda cenazelere de ücretsiz olarak izin veriliyor. Buna odaklanıyorum çünkü Şimdi İstanbul'da neredeyse her şey ücretli ve çok pahalı. Bir yılda fiyatlar 3 kat arttı. Eğer bir aile gidiyorsa, o zaman 150 $ kederle uğramak çok fazla. Ve antik yapıları ücretsiz olarak tanıyabilirsiniz. Şimdilik bir yere gitmelerine izin veriyorlar.
Çok fazla insan var, olası bir ezilme veya ezilme için hazırlıklı olmanız gerekiyor. Bir çocukla birlikteyse, rahatlıklara ihtiyacınız varsa ve içeride bir yerdeyseniz, büyük olasılıkla 10-15 dakikadan az değilsiniz. Örneğin St. Isaac Katedrali'nin iç dekorasyonunun daha fazla etkilendiğini söyleyemem.
İstanbul'a gelen her turistin ziyaret etmesi gereken bir yer! Asırlık bir tarihe sahip bir meydan! Meydandan yürüyerek, tramvaylar boyunca inmeniz tavsiye edilir!
Sultanahmet Camii, İstanbul'un en önemli ilk camisidir ve aynı zamanda İslam mimarisinin seçkin bir örneğidir. Güzellikler sadece dışarıda değil, içeride de.
Artıları: Giriş ücretsizdir.
Eksileri: çok sayıda insan ve turist var, ancak buna rağmen çok gürültülü değil ve ihtişamın ve güzelliğin tadını çıkarabilirsiniz
Tapınağa bitişik alanda ve şimdi Aziz Sofya Camii'nde görkemli bir yapı.
Ayrıca, St.Sofya tapınağında olduğu gibi, lambaların çok sayıda askı kablosu hacmi yer.
Camiye Mavi lakabını kazandıran çok güzel vitray pencereler.
Çıkışta, Rusça da dahil olmak üzere farklı dillerde ücretsiz edebiyat alabileceğiniz küçük raflar var. Edebiyat İslam ile ilgilidir.
İstanbul burası camiler, çok ama neredeyse hepsi aynı, bu çok büyük ve en çok ziyaret edilenler, çok sayıda insan bir kez görebiliyor.genel gelişim için.
Sultanahmet Camii muhteşem, herhangi bir yoruma ihtiyacı yok!!! Bu muhteşem bir yapı ama en ilginç yanı, saç verdiğinizde size sunduğunuz miktar için bir makbuz verilmesidir!!!
Bu caminin yaratılış efsanesinin kendisi bana bir inşaatçı olarak sözleşmelerin doğru hazırlanmasını öğretiyor. Binanın kendisi ölçeğinde çok etkileyici. Şimdi böyle inşa etmiyorlar.
Sultanahmet Camii'ne giriş şimdilik ücretsizdir. Sıra hızlı hareket ediyor. Gün boyunca periyodik olarak namaz için kapanır. Kadınların başı, dirsekleri ve dizleri örtülmeli, erkeklerin dizleri örtülmelidir. Herhangi bir şey olursa, pelerinler ve özel etekler verirler. Mısır dikilitaşından giriş.
Orijinal cami, hemen yanındaki otelde yaşıyorlardı, giriş ücretsiz ama programa bakmanız gerekiyor, ayinler / dualar sırasında anladığım kadarıyla turistlerin içeri girmesine izin verilmeyebilirler.
Türk başkentinin en güzel cazibe merkezi ve muhtemelen Müslüman tapınakları arasında en etkileyici mimari komplekslerden biri. Kesinlikle görülmeye değer, pişman olmayacaksınız.
Cami hem içeride hem de bölgede güzeldir. Kadınlar için ana kural kafasında bir mendil ve herkes için ayakkabısız girmektir. Namaz sırasında cami kapatılır, sadece avluda yürüyebilirsiniz. İçi geniştir. Cami arazisinde ücretsiz tuvalet bulunmaktadır.
Elhamdülillah, burada Cuma namazını kıldı. Mimari çok güzel. Hacimler çok büyük. Yapım yılı göz önüne alındığında, dünyanın yedi harikasından biri olduğunu söyleyebiliriz.
Yeni büyük aktif cami. Onarımdan sonra daha da fazla huşu ve hayranlık uyandırıyor. İçeride çok sayıda turist var, bu da inananlar için muhtemelen bazı rahatsızlıklara neden oluyor