Tüm ekmeklerden Borodinsky gerçekten çok iyi. Gerisi görecelidir. Darnitsky hiç Darnitsky değil. Profesyonel ekmek satıcıları mayasız ekmekten bahsettiklerinde özellikle "dokunaklı" olur. Dahası, ciddi lahana çorbalarında... Peki, ekşi mayalı ekmek yapıyorsunuz, öyle diyorsunuz. Ve maya özünde yabani mayadır. Evet, ayrıca - çavdar ekmeği sıcak satılamaz. Olgunlaşmalı, yani en az 12 saat, tercihen bir gün yatması gerekiyor... Ama bu fırında bunu bilmiyorlar... Kekler lezzetlidir. Kahve öyle - daha iyi yerler var.
Eskiden bu fırından hamur işleri alırdım, orada lezzetli, tazeydi, ama en son genç bir adamla çay ve kek içmeye gittik, dürüst olmak gerekirse, krema yerine balda tereyağı çok hissediliyor. Birden fazla kaşıkla yiyemedim. Ballı olmasına rağmen en sevdiğim pasta. Makaronlarda da aynısı, şapkaların kendileri mükemmel bir şekilde pişirilir, ancak doldurma hakkında böyle bir şey söylenemez. Genel olarak, keklerle ilgili olarak, buraya pek dönmeyeceğim, hamur işleri için, büyük olasılıkla-evet
Sohum'da arkadaşlarımızla dinlendik. Güzel akşamlardan birinde, şehrin sahilinde yürürken, Samvel adlı bir çalışanın tavrından çok etkilendik, fırınınıza «Tartin» fırınına rastladık. Kötü hava koşullarına ve sağanak yağışa rağmen, bu sempatik kişi bize lezzetli bir akşam yemeği düzenledi. Kutsal yazılardan gelen sözler hatırlanır: »İyiliği iyi bir insana yarar sağlar" (Hatta 11:17). Nezaketinizin anıları eve götürüldü. Her zaman aynı nazik ve sempatik kalın!