Paris şehrine giderseniz, dostlarım, ünlü Benedictine likörünü (Benedictine keşişi Peder Bernardo Vincelli'nin 1510'da yarattığı ünlü kehribar renkli iksiri) tadabileceğiniz ve tadabileceğiniz lüks ortaçağ ve ağır Gotik kaleye (alternatif olarak Benedictine Sarayı) bakın.
Peki, sonra nasıl giderse...
Aziz Benedict Manastırı keşişlerinin meyveyi fermente etmeden güçlü likör üretmeleri icadı o kadar orijinaldi ve talep görüyordu ki sahtecilikle pazarı doldurmaya başladılar. Ancak sponsorun bu içeceği yavrular için koruma arzusu olmasaydı, tüm bunlar tarihe karışabilirdi. »Eski" kalenin sanatsal eklektizmi, Benedictine müzesi, içecek üretiminin teknolojik zincirinde bir tur ve son olarak bir tatma odası ve likör satın alabileceğiniz bir dükkan turistleri cezbetmektedir. İçeceğin özgünlüğünü hiçbir şeyle karıştıramazsınız. Bir şişe benedictine, bu gerçek bir Fransız hatırasıdır ve pratik olarak sadece üretim yerine satın alınabilir.