Sınıf👍
Mimari. Eski sinema binası, neoklasik tarzda dört katlı bir yapıdır. Cephe simetrik bir kompozisyona sahiptir ve dekorasyonunda dördüncü kattaki altı ilham perisinin yarım sütunları, balkonları, kabartmaları, kemerli açıklıkları ve heykelsi temsilleri kullanılmıştır. 1966-1969 yıllarında köşeden eski binaya yeni bir yarım daire biçimli bina eklenmiştir.
Mozaik. Büyük oditoryumun iki ışıklı fuayesinin yarım daire biçimli duvarına «Prometheus» mozaik paneli yerleştirilmiştir.
Haber filmi salonu. Yer seviyesinin altında yer almaktadır.
Grafiti. Sinemanın fuayesinde yazarı ünlü Voronezh sokak sanatı sanatçısı Jan Posadsky olan iki duvar resmi var.
Fast food restoranı. Proleter, 2019 yazında Burger King uluslararası catering zinciri ile zemin kat alanının bir kısmı için kira sözleşmesi imzaladı.
Festivaller. Sinema, şehirde büyük ekranda siber spor yarışmalarına ev sahipliği yapan tek yerdir. Proleter ayrıca müzik festivallerine, uluslararası film festivallerine ve belgesel film festivallerine ev sahipliği yapmış, çocuk etkinliklerine ev sahipliği yapmıştır.
Memleketinin en sevdiği yerlerden biri ! Yüzü ve görünüşü ! Efsanevi sinema. Hemen hemen her Voronezh'in en romantik anıları onunla ilişkilidir. Ama bugün dışarıda ve özellikle içeride dönüştüğü şey sadece bir acıdır ! Şehrin sevgili yerinin yeniden inşasını ve canlanmasını umuyoruz. Sirk bekledi. Umarız ellerin Proleter'e de ulaşacağını ve tarihi görünümüne ve anlamına geri dönüleceğini umarız ❤️
Пролетарий-один из важнейших памятников Воронежа.Находится на одной из красивейших улиц Воронежа-проспекте Революции.
Вечером рядом с зданием выступают музыканты.Всегда большое количество людей.«Пролетарий» — крупнейший кинотеатр Воронежа. Состоит из двух разновременных частей: старой (1914–1917 годы) и новой (1966–1969 годы).Изначально назывался «Увечный воин» в честь российских солдат, участвовавших в боевых действиях. Открывала его организация инвалидов войны «Союз увечных воинов», а принадлежал кинотеатр семье купцов Шуклиных.В 1918 году из рук купцов кинотеатр перешёл в руки государства. Он стал называться «Пролетарий», и репертуар стал подбираться исключительно Райкомом партии.
В годы Великой Отечественной войны здание кинотеатра было разрушено. Но уже в 1946 году его полностью восстановили и заново запустили кинопоказы.