- tr.wikipedia.org Gulaş"Bogrács" adı verilen geleneksel kazanda pişirilmiş gulaş. ... Gulaş (Macarca: gulyás), Macaristan'ın geleneksel yemeklerinden biridir.
- yemek.com Et Tarifleri Gulaş TarifiGüzel bir akşam yemeği için ''ne pişirsem?'' diye düşünceler başlamışsa size çok lezzetli bir alternatifimiz var! Gulaş, Macaristan'ın geleneksel yemeklerinden biri.
- baksanabi.com YemekGulaş dananın kontrnuar, tranç ve sokum bölümlerinden elde edilen etlere denir. Bu bölümlerden elde edilen etlerle yapılan yemeğe de “gulaş” ismi verilir.
- demek.org gulas-yemegi-nasil-yapilir/Gulaş yemeği servise hazır hale geldiğinde, etin yumuşaklığı ve lezzeti ile sofranızı süslüyor. Bu basit tarif ile evde lezzetli bir gulaş yemeği hazırlayabilirsiniz.
- kolaylezzet.com Kolay Dana Gulaş Tarifi, Nasıl Yapılır? (Macar)????Dana gulaş hayvanın neresidir? Gulaş dananın kontrnuar, tranç ve sokum kısımlarından elde edilen iri doğranmış etlerdir.
- eksisozluk.com gulas--129543...içinde sebze ve parça etin bulunduğu bol domatesli, isviçre'de hemen her dağda bulabilecek, doyurucu çorba alakalı olarak (bkz: gulaş ).
- nefisyemektarifleri.com Et Yemekleri Gulaş500 gr kuşbaşı dana eti, 2 soğan, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı un, 3 tane domates, 1 yemek kaşığı salça, yarım yemek kaşığı biber salçası, kekik, kimyon, nane, tuz, pul biber, maydanoz.45 dakika5 kişilik
- bilmiskadinlar.com macar-gulas-yemegi-tarifi-…Gulaş, Macaristan’ın geleneksel yemeklerinden birisidir. Genellikle dana eti ile yapılır. ... Gulaş yemeğinin en belirgin özelliği de, kırmızı toz biberidir.
- nefisyemek.com gulas.html1 adet defne yaprağı. gulaş. ... Macarların gulaş dedikleri bu yemek de sucuk, pastırma (bastırma) gibi çok eski bir Orta Asya Türk et yemeğidir.
- ardaninmutfagi.com yemek-tarifleri/et-yemekleri/…Gulaş Malzemeleri 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3 adet kuru soğan – iri yemeklik doğranmış 800 gr. kuşbaşı et 4 – 5 diş sarımsak...
Gulaş
Genel bilgiler
Macaristan'ın geleneksel yemeklerinden biridir. Genellikle dana eti, soğan, kırmızı biber ve biberden yapılır. Gulaşın kökeni, 9. yüzyılda Macar çobanların yediği bir haşlama yemeğidir. Yemeğin adı, Macarcada "sığır güden kişi, çoban" anlamına gelir.
Vikipedi