• Nefis ve yöresel bir Uygur yemeği olan nefis mi nefis, oldukça meşhur ve doyurucu Lağman (Legman) tarifi ile karşınızdayız.
  • 3 saat
    5 kişilik
  • ÖzTürkçede L ile başlayan kelimelerin olmaması nedeniyle "lagman" kelimesinin en büyük ihtimalle Çince lamian'den türemek üzere yabancı kökenli bir alıntı kelime...
  • 45Dk Hazırlama Ve 1Sa Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saat 45 Dakikada Lagman Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.
  • lagman bir ozbek yemegidir. tarifi icin bakiniz, buhara usulü lagman. malzemeler. un.
  • 40 bin görüntüleme
    Yayınlandı22 Oca 2022
  • Lagman, Orta Asya mutfağının lezzetli bir örneğidir ve erişte, et ve sebzelerin muazzam bir uyumunu sunar. Bu yemek, Çin mutfağında lātiáozi olarak da bilinir.
  • Lagman ya da lağmen başta Uygur, Özbek, Kazak ve Kırgız mutfaklarının en meşhur yemeklerinden biridir.
  • The finished noodles are thrown into a colander, washed in cold water. To prepare meat sauce (waju) for the lagman, the meat is cut into small pieces and salted.
  • Lagman özel bir şekilde pişirilmiş bir eriştelidirsebzeler ve etin kalın bir sos ile, Dungan ve Uygurlar ulusal bir tabak - güney Çin'in antik Müslüman milletlerden.