- Nefis ve yöresel bir Uygur yemeği olan nefis mi nefis, oldukça meşhur ve doyurucu Lağman (Legman) tarifi ile karşınızdayız.
- The Crimean Tatar cuisine also adopted lagman from the Uzbek culture.[15]. ... Compared to Japanese ramen, lagman is closer to the Chinese original.
- lagman bir ozbek yemegidir. tarifi icin bakiniz, buhara usulü lagman. malzemeler. un.
- 45Dk Hazırlama Ve 1Sa Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saat 45 Dakikada Lagman Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.
- Lagman, Orta Asya mutfağının lezzetli bir örneğidir ve erişte, et ve sebzelerin muazzam bir uyumunu sunar. Bu yemek, Çin mutfağında lātiáozi olarak da bilinir.
- 40 bin görüntülemeYayınlandı22 Oca 2022
- Next, pour the sauce over the noodles and sprinkle the lagman with chopped parsley or celery. Lagman is ready, you can serve!
- Lagman ya da lağmen başta Uygur, Özbek, Kazak ve Kırgız mutfaklarının en meşhur yemeklerinden biridir.
- Lagman is the most amazing Central Asian dish, and most people haven't even heard of it! Not really a soup, kind of a stir fry, with hand pulled noodles to die for.
Lagman
Genel bilgiler
Çekilmiş erişte, et ve sebzeden oluşan bir Orta Asya yemeğidir. Çin'de lātiáozi veya bànmiàn olarak bilinir. ÖzTürkçede L ile başlayan kelimelerin olmaması nedeniyle "lagman" kelimesinin en büyük ihtimalle Çince lamianden türemek üzere yabancı kökenli bir alıntı kelime olduğu düşünülmektedir.
Vikipedi