- Ukrayna mutfağının sebze ağırlıklı çorbası Borş. Ev yapımı tavuk suyu ya da et suyuna hazırlanan çorba adını pancardan alıyor.Bulunamadı: borç
- Borç Çorbası: Kökeni ve Önemi. Türk mutfağı, İtalyan mutfağı derken bir de Rus mutfağı var. Rus mutfağının ülkemizde en çok sevilen yemeği ise borç çorbasıdır.
- 500 gr dana (sığır) eti, 2-3 yemek kaşığı tereyağı, 1 büyük soğan, 2 havuç, 1 yemek kaşığı salça, 2 patates, 400 g lahana, 1 orta boy pancar, 6-7 sap maydanoz, 2-3 defne yaprağı, tuz, karabiber.1 saat 25 dakika5 kişilikBulunamadı: borç
- 45 bin görüntülemeYayınlandı14 Oca 2017Bulunamadı: borç
- Borç çorbası veya borş çorbası (Ukraynaca борщ borşç), Doğu Avrupa'da yaygın olan, Ukrayna mutfağından bir çorba.[4][5][6].
- Borç çorbası nereye aittir? Kökeni Ukrayna olsa da diğer Slav ülkelerinde de yaygın olan pancarlı sebze çorbası kış ayları için ideal bir seçim olabilir.
- 1 saat 15 dakika6-8 kişilik
- Anadolu’nun tarhana veya mercimek çorbası neyse Ruslar’ ın da Borschtch /Borç çorbası da onlar için böyle vazgeçilmez bir çorba hatta çorbadan da öte bir yemektir.
- Servis yaparken çorbanın üzerine birer kaşık yoğurt veya ekşi krema koyun. ML® Rus Bohçası için tıklayın. Bortsch Borç Çorbası. -BMW- Şef Aşçıbaşı.
- Borş çorbası Rusya ve Ukrayna mutfaklarında çok sık karşımıza çıkan enfes bir çorba. İçindeki çok sayda sebze sayesinde tam bir sağlık deposu olan borş...
Borç çorbası
Genel bilgiler
Borç çorbası veya borş çorbası, Doğu Avrupa'da yaygın olan, Ukrayna mutfağından bir çorba. Borcun içerdiği sebzeler kemikli sığır etinin suyunda pişirilir. Rengini pancardan almaktadır.
Vikipedi