• 35 dakika
    3 kişilik
  • Patlıcan musakka için ilk olarak, patlıcanların uç kısımlarını kesip, kabuklarını alacalı bir şekilde soyun.
  • İşte, Türk mutfağını zenginleştiren çeşitleriyle, mutlaka denemeniz gereken 7 farklı musakka tarifi
  • Osmanlı Mutfağındaki Musakka Çeşitleri. Mükemmel ve Mufassal Aş Ustası. Mükemmel ve Mufassal Aş Ustası yemek kitabında musakka tarifleri verilmiştir.
  • Türk mutfağının en nefis tariflerinden biri olan Patlıcan musakka tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim, bu tarif kesinlikle görüldüğünden çok daha...
  • Patlıcan Musakka Malzemeleri 3 adet orta boy kemer patlıcan – alacalı soyulup verev doğranmış Ayçiçeği yağ – kızartmak için Zeytinyağı 1 adet kuru soğan 300...
  • İşte patlıcanlı poğaça yazısını yazdığım gün akşam musakka yiyeceğimizi de burnuma kızarmış patlıcan kokusu gelmeye başladığı an böyle anlamış oldum...
  • Musakka (Arapça: مسقعة musaqqaʿa; /muːˈsɑːkə/), Genellikle Orta Doğu ve Balkanlar'da yaygın olan, patlıcan veya patates bazlı bir yemektir.
  • Patlıcan Musakka Yapılışı : 2 adet patlıcanı alacalı doğrayıp, 1 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesin.
  • yunanlilarin da ayni adli bir yemegi vardir (bkz: mousakka ). musakka sizindi bizimdi diye yunanlilarla itisip duruyoruz ama, murat belge'nin tarih boyunca yemek...