- Patlıcan musakka için ilk olarak, patlıcanların uç kısımlarını kesip, kabuklarını alacalı bir şekilde soyun.
- Yunanistan'da bir tavernada Musakka ve Yunan salatası. ... Mükemmel ve Mufassal Aş Ustası yemek kitabında musakka tarifleri verilmiştir.
- İşte, Türk mutfağını zenginleştiren çeşitleriyle, mutlaka denemeniz gereken 7 farklı musakka tarifi
- Patlıcan Musakka Malzemeleri 3 adet orta boy kemer patlıcan – alacalı soyulup verev doğranmış Ayçiçeği yağ – kızartmak için Zeytinyağı 1 adet kuru soğan 300...
- Türk mutfağının en nefis tariflerinden biri olan Patlıcan musakka tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim, bu tarif kesinlikle görüldüğünden çok daha...
- Osmanlı Mutfağındaki Musakka Çeşitleri alt bölümünü aç/kapa. 2.1 Mükemmel ve Mufassal Aş Ustası. ... İçindekiler tablosunu değiştir. Musakka. 55 dil.
- Patlıcan Musakka Yapılışı : 2 adet patlıcanı alacalı doğrayıp, 1 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesin.
- İşte patlıcanlı poğaça yazısını yazdığım gün akşam musakka yiyeceğimizi de burnuma kızarmış patlıcan kokusu gelmeye başladığı an böyle anlamış oldum...
- Sizce musakka en güzel nasıl olur? Bizim musakkamız mı onların musakkası mı, tercihinizi yorumlarda bizimle paylaşır mısınız?
Musakka
Genel bilgiler
Genellikle Orta Doğu ve Balkanlar'da yaygın olan, patlıcan veya patates bazlı bir yemektir. Kıymalı varyasyonları da dâhil olmak üzere birçok yerel ve bölgesel varyasyonları vardır. Modern Yunan varyantı, 1920'lerde Nikolaos Tselementes tarafından yaratıldı.
Vikipedi