Et yemekleri
- tr.wikipedia.org BeşbarmakBeşbarmak. Çoğunlukla at etinden ve bazen koyun etinden, hatta Hazar Denizi kıyısında modern bir tarif olarak mersin balığından yapılır.
- en.wikipedia.org BeshbarmakOn special occasions, the guest of honor, the eldest male, or the youngest male, receives the bash, the head of the animal, and cuts pieces from it to distribute...Bulunamadı: beşbarmak
- harbiyiyorum.com besbarmak-nedir/“ Beşbarmak ” zaman içerisinde değişikliğe uğramış bir yemek. Günümüzde hızlandırılmış versiyonlarını Orta Asya’da bulabilirsiniz.
- nefisyemektarifleri.com besbarmak-geleneksel-orta…2 saat 15 dakika9 kişilik
- tr.loususi.info 15102-beshbarmak-classic.htmlBu sayfanın açıklaması webmaster tarafindan gizlenmiştir.
- tr.palatabledishes.com 10806724-beshbarmakBeşbarmak veya besbarmak, Türk dilinden çevrilmiş, Kazak mutfağının çok doyurucu ve popüler bir yemeğidir, bu yemeğin adı "beş parmak" anlamına gelir.
- tur.foodlobers.com kak-gotovit-beshbarmak-view-…20 dakika içinde pişirmeden önce defne yaprağı ve karabiber ekleyin, gerekirse tuz ekleyin. Beşbarmak eti için toplam pişirme süresi 2-2, 5 saat olmalıdır.
Beşbarmak
Genel bilgiler
Orta Asya Türklerinin geleneksel yemeklerindendir. Benzer yemekler Özbekistan'da ve Doğu Türkistan'da narin, Karakalpakistan'da turama ismiyle bilinir. Çoğunlukla at etinden ve bazen koyun etinden, hatta Hazar Denizi kıyısında modern bir tarif olarak mersin balığından yapılır.
Vikipedi