- Beşbarmak. Çoğunlukla at etinden ve bazen koyun etinden, hatta Hazar Denizi kıyısında modern bir tarif olarak mersin balığından yapılır.
- The serving of beshbarmak is steeped in ritual. If an animal, such as a sheep, was slaughtered in a guest's honor, then the host serves ustukan, different cuts...Bulunamadı: beşbarmak
- 2 saat 15 dakika9 kişilik
- “ Beşbarmak ” zaman içerisinde değişikliğe uğramış bir yemek. Günümüzde hızlandırılmış versiyonlarını Orta Asya’da bulabilirsiniz.
- Yayın zamanı: 5 saat önce5 saat önceBulunamadı: beşbarmak
- 20 dakika içinde pişirmeden önce defne yaprağı ve karabiber ekleyin, gerekirse tuz ekleyin. Beşbarmak eti için toplam pişirme süresi 2-2, 5 saat olmalıdır.
- This is going to be the most thorough Beshbarmak recipe currently on the internet. Don't let all the photos scare you though. The recipe itself is quite simple.Bulunamadı: beşbarmak
- Beşbarmak, göçebelerin (Kazaklar, Başkurtlar, Tatarlar) ulusal bir yemeğidir. Kazakçada "beş" beş, "barmak" ise çeviride beş anlamına gelen bir parmaktır.
- Bu sayfanın açıklaması webmaster tarafindan gizlenmiştir.
Beşbarmak
Genel bilgiler
Orta Asya Türklerinin geleneksel yemeklerindendir. Benzer yemekler Özbekistan'da ve Doğu Türkistan'da narin, Karakalpakistan'da turama ismiyle bilinir. Çoğunlukla at etinden ve bazen koyun etinden, hatta Hazar Denizi kıyısında modern bir tarif olarak mersin balığından yapılır.
Vikipedi