• Günümüzde 30'dan fazla Vibrio türü tanımlanmıştır ve en az 12 tanesi insanlarda enfeksiyona neden olmaktadır. Bu 12 türün 8'i doğrudan gıda kaynaklıdır.
  • Vibrios are aquatic microorganisms, some species of which cause serious diseases in humans and other animals.
  • Of the 100+ species already identified, only 12 have been associated with human diseases/infections with Vibrio cholerae being the most common pathogen.
  • There are four Vibrio species of primary public health concern: Vibrio vulnificus, Vibrio parahaemolyticus, Vibrio cholerae O1 and Vibrio cholerae non-O1.
  • [4] Cinsin tüm üyeleri hareketlidir vekılıflıpolar flagella'ya sahiptir. Vibrio türleri tipik olarak iki kromozoma sahiptirbakteri için alışılmadık bir durum.
  • Vibrio , bir cinsi Gram negatif bakteri , eğri çubuk (virgül) şekline sahip, çeşitli türleri olabilir gıda kaynaklı enfeksiyona neden olur , genellikle az pişmiş deniz ürünleri yemeyle...
  • Vibrio cholerae, Vibrio vulnificus, and Vibrio parahaemolyticus are gram-negative, oxidase-positive, comma-shaped bacilli found in contaminated shellfish.
  • Even more worryingly, V. vulnificus accounts for 1/3 of the total seafood-related illness and more than 85% of the costs of direct exposure to Vibrio pathogen.
  • noncholera v's a group of microorganisms that are similar to Vibrio cholerae but differ from it immunologically and having variable pathogenic properties.
  • Vibrio, eğilmiş-çubuk şekilli gram-negatif bakterilerden oluşan bir bakteri cinsidir.[2][3][4] türlerinin bazıları besin yolu ile geçen hastalıklara neden olur.