• Introduction: One of Spain’s most famous dishes is seafood paella, and guess what? Making this mouthwatering dish from scratch is easier than you might think!
  • The dish takes its name from the wide, shallow traditional pan used to cook the dish on an open fire, paella being the word for a frying pan in Valencian language.
  • İspanya’nın Valencia şehrinde başlayan paella tarifi, zaman geçtikçe tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Artık İspanyolların vazgeçemediği bir yemek var.
  • Paellanın ikinci en büyük özelliği ise safran kullanılarak yapılması. Safran kullanmadan yaptığınızda paella olmaz, o derece temel direklerinden biri safran.
  • Paella is fantastic, so it’s getting universal, but paella recipes are growing while losing its authentic essence and tradition from Spain.
  • The only key tip here is to only cook the squid/calamari for 90 seconds – squid cooks super fast and goes rubbery quite quickly! You don’t need a paella pan.
  • Yarım kilo kuş başı doğranmış tavuk, 1 buçuk su bardağı pirinç, 2 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su, 1 büyük soğan, 2 diş sarımsak, 1 büyük domates, 1 adet yağ biberi, 4 adet sivri biber, maydanoz, 1 limon, zeytin yağ, yeşil zeytin, kimyon, karabiber, pul biber, safran (isteğe bağlı).
    45 dakika
    5 kişilik
  • Deniz ürünlerini zeytinyağında sotelemeden de kavrulmakta olan soğan, sarımsak ve domatese katıp salma usulü "Paella" da hazırlayabilirsiniz.
  • Rendelenmiş domatesleri, tatlı kırmızı biberi ve isteğe bağlı olarak safran ve kurkumayı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Paella pirincini ekleyin ve karıştırın.
  • Paella is a traditional Spanish dish with saffron-flavored rice topped with seafood, meat and/or vegetables and served in a shallow paella pan.